[./index.html]
[./wiezijnwij.html]
[./waaromplumbo.html]
[./oversite.html]
[./contact.html]
[./fotos.html]
[./links.html]
[./gegevens.html]
[./sanitair.html]
[./verwarming.html]
[./zonneboilers.html]
[./ventilatie.html]
[./airco.html]
[./renovaties.html]
[./riolering.html]
[./waterbehandeling.html]
[./regenwater.html]
[./wellness.html]
[./zwembad.html]
[./doehetzelf.html]
[http://www.judo.eu]
[http://www.watergenius.be]
[Web Creator] [LMSOFT]

Waterbehandeling

 Belgisch leidingwater is zeer hard , het bevat dus veel kalk, zoveel zelfs dat bij  een  gezin van 4 personen, dat gemiddeld tussen de 150 tot  200 kubieke meter water verbruikt, er jaarlijks 40 tot 65 kg kalk uit de kranen stroomt. Op 20 jaar is dit meer dan 1000kg! Met als gevolg kalksteen die leidingen en toestellen aantast. Wasmachines, boilers, koffiezetapparaten ,.. kortom alle apparaten die gebruik maken van leidingwater  zien aldus hun levensduur drastisch verminderen.

Een waterverzachter (ook wel ontkalker of ontharder genoemd) is hiervoor de oplossing.  Niet alleen kranen en toestellen hebben hierbij baat maar zacht water is ook veel aangenamer om onder te douchen en zelfs huid en haar vinden hun natuurlijke zachtheid en souplesse terug. Wasgoed is zacht en zuiver en blijft langer mooi en zelfs de vaat schittert als nooit tevoren. Het verbruik van zepen en wasmiddelen kan met meer dan de helft verminderd worden wat ook weer goed is voor het milieu. Niet alleen gaan boilers en huishoudtoestellen langer mee maar is er ook geen energieverlies door kalkafzetting. Er bestaan verschillende systemen om water te zuiveren / ontkalken , het systeem dat wij gebruiken staat hieronder kort beschreven en is een van de meest gangbare

Een ontharder bestaat uit drie delen: een controlepaneel waarmee de opeenvolgende onthardings- en regeneratie cyclussen geprogrammeerd worden , een harsfles en een zoutbak, dewelke men moet vullen met regeneratiezout. Het leidingwater stroomt door de harsfles waarin harsbolletjes zitten die de kalk uit het leidingwater opnemen. Na een X aantal liter (afhankelijk van de grootte) zijn deze harsbolletjes verzadigd en dienen deze gespoeld te worden met pekel opdat ze opnieuw kalk kunnen opnemen. Dit gebeurt meestal ’s nachts wanneer er geen waterafname is. De ingangstelling van de regeneratie (spoeling) wordt gestuurd door een elektronische timer en gebeurt 1 (of meerdere) maal per week, zo is men verzekerd van een bacteriologische zuiverheid van het water en kunnen eventuele onzuiverheden niet de kans krijgen zich te ontwikkelen en het water te besmetten, bij iedere regeneratiebeurt worden deze weggespoeld.