[./index.html]
[./wiezijnwij.html]
[./waaromplumbo.html]
[./oversite.html]
[./contact.html]
[./fotos.html]
[./links.html]
[./gegevens.html]
[./sanitair.html]
[./verwarming.html]
[./zonneboilers.html]
[./ventilatie.html]
[./airco.html]
[./renovaties.html]
[./riolering.html]
[./waterbehandeling.html]
[./regenwater.html]
[./wellness.html]
[./zwembad.html]
[./doehetzelf.html]
[http://www.artelbelgium.be/]
[Web Creator] [LMSOFT]
Daar waar de aanwezigheid van airconditioning in auto's vrijwel tot de standaarduitrusting behoort, kiezen mensen tegenwoordig ook voor het comfort van luchtbehandeling in woonhuis of werkruimte.
Een airco installatie in een woning bestaat uit een buitenunit(s) en binnenunits(s) die met elkaar verbonden zijn met een gesloten circuit.
Binnenunits zijn er in verschillende modellen: plafondunits,vloerunits, kanaalunits en inbouwcassettes wat maakt dat ze makkelijk integreerbaar zijn in alle interieurs.
  
  

De meeste aircotoestellen zijn uitgerust met een afstandbediening , sommige binnenunits bezitten zelfs sensoren zodat ze automatisch hun vermogen kunnen verminderen waneer er niemand in de kamer aanwezig is. Daar waar vroeger airco toestellen grote energievreters waren , verbruiken de  moderne inverter toestellen heel wat minder energie. Inverter toestellen  zijn toestellen die hun vermogen aanpassen aan de werkelijke nood. Wat sommigen wel eens durven vergeten is dat  door een goede isolatie van de woning heel wat energie bespaard kan worden. Sommige binnenunits zijn zelfs uitgerust met een sensor die ervoor zorgt dat het vermogen verminderd wordt wanneer er niemand aanwezig is in een kamer. Alsook een nachtstand is standaard bij de meeste toestellen, in deze stand zijn de toestellen fluisterstil en worden  grote temperatuursschommelingen vermeden.

Een airconditioner is ook uitstekend geschikt om ruimtes te verwarmen. Een goed ingestelde luchtbehandelaar is soms zelfs energiezuiniger dan de gebruikelijke verwarmingsbronnen.
Ook zijn er airco toestellen die kunnen gebruikt worden om te ventileren, Dit betekent dat binnenlucht van een ruimte ontnomen wordt en vervangen wordt door verse, geklimatiseerde buitenlucht. U kan de ventilatie tijdens de tussenseizoenen aanzetten, terwijl de airconditioning uitgeschakeld is.
Een uitgebalanceerde luchtbehandeling heeft niet alleen een onmiskenbare weerslag op de conditie van lichaam en geest , maar zorgt er ook voor dat elektrische apparaten een langere levensduur beschoren zijn.
Het eerste effect van het gebruik van een airco betreft het ontvochtigen van de binnenlucht. Het is de hoge luchtvochtigheid die voor het drukkende, onaangename warmtegevoel zorgt. De temperatuur van de lucht is dus van minder belang.

Vele binnenunits worden standaard uitgevoerd met filters die stof, pollen en rook filteren. Volgens de noden van de klant kan de luchtzuivering aangepast worden. Luchtzuivering is cruciaal voor personen met allergie├źn.