[./index.html]
[./wiezijnwij.html]
[./waaromplumbo.html]
[./oversite.html]
[./contact.html]
[./fotos.html]
[./links.html]
[./gegevens.html]
[./sanitair.html]
[./verwarming.html]
[./zonneboilers.html]
[./ventilatie.html]
[./airco.html]
[./renovaties.html]
[./riolering.html]
[./waterbehandeling.html]
[./regenwater.html]
[./wellness.html]
[./zwembad.html]
[./doehetzelf.html]
[http://www.remeha.nl]
[http://www.junkers.be]
[http://www.vaillant.be]
[http://www.radson.com/be/]
[http://www.henrad.com/NL/index.htm]
[http://www.superia.be/nl/bedrijf_welkom.asp]
[http://www.theradiatorfactory.com/Default.aspx]
[http://www.acova.be/ServiceConso/index.htm]
[http://www.vasco.be]
[http://www.henco.be]
[http://www.begetube.com]
[http://www.begetube.com]
[http://www.dru.nl/]
[http://www.stelrad.com/NL/index.html]
[http://www.oertli.be/]
[http://www.renovabulex.be/be/site.asp]
[Web Creator] [LMSOFT]

Verwarming

Wij plaatsen hoofdzakelijk verwarmingsinstallaties op gas

  

Gashaard

In de jaren tachtig lieten veel mensen  om een open haard of inbouwcassette installeren. Nu enkele decennia  jaar later is de kostprijs van brandhout zo toegenomen dat steeds meer mensen kiezen voor een gashaard , deze hebben het niet alleen het uitzicht van een inbouwhaard maar zijn vanuit je fauteuil bedienbaar met afstandsbediening  zonder dat je brandhout hoeft aan te sjouwen. Ze kunnen gemakkelijk  geplaatst worden op de plaats waar ooit een gas- of houtkachel heeft gestaan. Daar een houtkachel veel stof,roet  en geur met zich  meebracht en jaarlijks de schoorsteenveger moest langskomen is dit bij een gashaard niet het geval. Bij een gashaard is er ook geen brandgevaar en  deze kan makkelijk geïntegreerd worden in elk interieur. Roosters opzij in de schoorsteenmantel zorgen voor een optimale verspreiding van de warmte waardoor  de gashaard de ideale verwarming is voor in het tussenseizoen alsook zorgt hij voor een gezellige sfeer op donkere winteravonden. Gashaarden zij verkrijgbaar in zowel moderne als klassieke uitvoeringen met kiezeltjes of imitatie houtblokken. Naargelang de wensen van de klant zorgen wij enkel voor het plaatsen van de gashaard of staan wij ook in voor de volledige afwerking van uw sierschouw.

Centrale verwarming

Verwarmingsketels

Steeds meer woningen worden verwarmd met een centrale verwarming. Mede door de stijgende energieprijzen alsook door het subsidiëren door de overheid gaan steeds meer mensen over tot de vervanging van hun oude verwarmingsketel door een veel zuinigen modern toestel. Chauffageketels dienen niet alleen om te verwarmen maar kunnen ook instaan voor de warmwaterproductie. Of hij nu aan de muur hangt of op de vloer staat , in het algemeen kunnen we deze ketels onderverdelen in drie groepen:

Open toestellen

Dit zijn  meestal oudere toestellen, ze hebben een open verbrandingskamer. In aanschaf en installatie zij ze opmerkelijk goedkoper. Ze zijn weliswaar eenvoudig te onderhouden maar het verbruik ligt  een pak hoger dan bij de energiezuinige ketels. Voldoende ventilatie en een goed werkende schoorsteen zijn hierbij noodzakelijk daar deze toestellen gebruik maken van de lucht in de kamer waarin ze zich bevinden.

Gesloten toestellen

Gesloten toestellen werken volgens dezelfde principes dan open toestellen , met dat verschil dat ze een gesloten verbrandingskamer hebben . doordat de verbrandingslucht van buitenaf wordt aangevoerd is CO vergiftiging uitgesloten. Ze hebben een verbeterd rendement en kunnen ook geplaatst worden in gesloten ruimtes (oa berghokjes) doordat ze geen lucht uit de kamer verbruiken. Deze zijn iets duurder dan open toestellen , vooral de installatie van de schoorsteenbuis durft bij sommige merken een pak duurder uitvallen.

Condensatieketels

Rond deze ketels is het de laatste tijd allemaal te doen, ze verbruiken tot 30% minder energie dan andere ketels en bovendien subsidieert de overheid de aanschaf ervan. Deze toestellen zijn ook gesloten en volgens een volledig ander concept gebouwd dan hun voorgangers. De gas wordt tot ontbranding gebracht en door een ventilator door de warmtewisselaar gedwongen , hierdoor kan er een veel grotere warmteafgifte plaatsvinden waardoor  de temperatuur van de verbrandingsgassen zo laag wordt dat er condensatie ontstaat. Deze toestellen dienen dan ook voorzien te worden van een aangepaste schoorsteen of indien ze aangesloten worden op een bestaande schouw  dient een kunststof flexibel door de schouw getrokken te worden (anders krijg je vochtproblemen). Een afvoer of een pomp om de condens( meer dan een emmer per dag)  naar de riolering af te voeren zijn eveneens noodzakelijk .Deze ketels kunnen ook uitgerust worden met buitenvoeler zodat ze steeds hun stookgedrag gaan aanpassen in functie van de buiten en binnentemperatuur.  De aanschaf en installatie van deze ketels zijn een pak duurder maar algauw kan er flink bespaard worden op de energiefactuur .

Radiatoren

Radiatoren zijn panelen waardoor er warm water stroomt  de panelen geven hierbij stralingswarmte af aan de omgeving. Tussen de platen kunnen zich eventueel ook convectielamellen bevinden ,deze zorgen ervoor dat de  lucht die  tussen de platen door circuleert extra verwarmd wordt.  In het algemeen kunnen we stellen dat 2 maal convectielamellen evenveel warmte afgeven dan een plaat , waardoor radiators kleiner kunnen gemaakt worden om aan eenzelfde warmteafgifte te voldoen. De grootte van een radiator wordt bepaald in functie van het aantal calorieën dat nodig is om een kamer te verwarmen.

Convectors

Convectors bestaan uit een buis omgeven door een warmtewisselaar van lamellen  , de omgevingslucht circuleert erdoor en wordt zo opgewarmd dit noemt men convectiewarmte.  Het water dat erdoor stroomt moet een pak warmer zijn dan bij radiatoren. Convectors zijn niet groot maar bevinden zich meestal in een grotere omkasting  of zelfs in een convectorput ingewerkt in de vloer. Convectors kunnen uitgerust worden met  ‘boosters ’  , dit zijn ventilatoren die bovenop de warmtewisselaar geplaatst worden waardoor een grotere verwarmingscapaciteit ontstaat. 

Sierradiatoren

Sierradiatoren worden vaak geplaatst als bijverwarming in combinatie met vloerverwarming of in de badkamer  om handdoeken te drogen. In vergelijking met andere radiatoren geven ze opmerkelijk minder warmte af en volstaan ze dikwijls niet om een badkamer te verwarmen en kan een extra

gaskachels

In oudere of huurwoningen wordt er nog vaak verwarmd met individuele gaskachels. De verwarming beperkt zich dan ook meestal tot de kamers waar een schoorsteen aanwezig is . ook heb je met gaskachels grotere stookkosten dan bij centrale verwarming en elk toestel dient afzonderlijk onderhouden te worden. Bij  ons kan je terecht voor  de plaatsing,onderhoud of reparatie van uw gaskachel, zelfs voor de verhuis ervan.

  

Vloerverwarming

Al in de oudheid paste de Romeinen een systeem van vloerverwarming toe .Vandaag de dag is vloerverwarming één van de zuinigste, gezondste manieren van verwarmen, doordat de warmte gelijkmatig  gespreid opstijgt  circuleert er minder stof en volstaat een lagere ruimtetemperatuur om eenzelfde verwarmingscomfort te hebben dan bij andere verwarmingssystemen. Bij verwarmen met vloerverwarming  wordt een op uitvlak chape een laag isolatieplaten aangebracht met daarop een circuit van buizen , vervolgens komt hierop de dekvloer. Bij het renoveren van gebouwen is het echter vaak niet mogelijk om vloerverwarming te plaatsen , daar de bedding niet dik genoeg is . Dit systeem heeft als voordeel dat alle muren vrij blijven. De watertemperatuur bij een vloerverwarming is ook veel  lager dan bij radiatoren of convectoren , wat maakt dat eventueel ook kan verwarmd worden met zonnepanelen of een warmtepomp.

  

Thermostaat

Met een thermostaat bepaal je de temperatuur die je  wil bereiken . Overdag is deze hoger dan ’s nachts hierdoor spreken we van dag- en nachttemperatuur; Een simpele thermostaat heeft  een knop waarmee we manueel de temperatuur kunnen bepalen. Een klokthermostaat daarentegen kan je programmeren volgens je behoeften ,  ’s avonds of waneer je werken gaat  schakelt deze dan op het ingestelde tijdstip over op nachttemperatuur en ’s morgens of wanneer je thuiskomt is het er dan weer aangenaam  warm . Thermostaten met een week- ,maand- of zelfs jaarprogramma bestaan ook.  Deze zijn bijvoorbeeld ideaal voor op kantoor waar in de weekends en vakantieperiodes niet verwarmd hoeft te worden .

  

Thermostaatkranen

Radiators  kunnen uitgerust worden met thermostaatkranen , deze zorgen ervoor dat  de temperatuur in een bepaalde ruimte niet hoger wordt dan ingestelde temperatuur op de thermostaatknop. Deze kunnen op elke radiator geplaatst worden en zorgen niet alleen een groter verwarmingscomfort  maar leveren ook algauw een flinke besparing op.