[./index.html]
[./wiezijnwij.html]
[./waaromplumbo.html]
[./oversite.html]
[./contact.html]
[./fotos.html]
[./links.html]
[./gegevens.html]
[./sanitair.html]
[./verwarming.html]
[./zonneboilers.html]
[./ventilatie.html]
[./airco.html]
[./renovaties.html]
[./riolering.html]
[./waterbehandeling.html]
[./regenwater.html]
[./wellness.html]
[./zwembad.html]
[./doehetzelf.html]
[http://www.mampaey.be/nl/showroom/productassortiment/zonne-energie/Thermische_zonneboilersystemen/]
[./123a.html]
[./123b.html]
[http://www.junkers.be/ProductGroupDetail.aspx?GroupID=4]
[http://velux.be]
[http://www.tisun.com/cms/]
[Web Creator] [LMSOFT]

De laatste jaren heerst er een tendens om steeds zuiniger om te gaan met energie … velen kozen  immers al voor een condenserende energiezuinige verwarmingsketel, wil je daarin nog verder gaan dan kan je ook een zonneboiler laten installeren. Een zonneboiler bestaat meestal uit drie delen, nl. het voorraadvat (de boiler zelf)  , de zonnepanelen en een pompinstallatie. De boilers hebben doorgaans een grotere inhoud dan hun elektrische broertjes, zodat ’s avonds ook nog voldoende warm water aanwezig is. Een zonneboiler wordt ook uitgerust met een (na)verwarming zodat op sombere dagen of in de wintermaanden het water (bij)verwarmd kan worden. Er zijn hiervoor verschillende systemen op de markt, wij hebben een bewuste keuze gemaakt om ons te beperken tot 4 merken: de systemen van junkers, remeha, tisun en velux. Wenst u meer informatie over welk systeem het best bij u past dan staan wij steeds vrijblijvend ter beschikking om u verder te informeren. Tussen de merken zij er immers opmerkelijke verschillen en mogelijkheden  maar daar ga ik hier op mijn site niet verder over uitweiden, wat ik wel  ga doen is een kleine beschrijving van  de verschillende componenten/ mogelijkheden. 

 Zonnepanelen

Deze kunnen op of ingebouwd worden in een schuin dak of mits het aanbrengen van ballast kunnen ze ook op een plat dak geplaatst worden. Bij het velux systeem kunnen de panelen  geïntegreerd worden in één geheel, tezamen met de dakramen. Bij de meeste systemen volstaan twee panelen om de boiler mee te verwarmen. Natuurlijk is het altijd mogelijk om meerdere panelen met elkaar te verbinden om zo nog een groter rendement te bekomen . Er zijn panelen die winter en zomer gevuld blijven , deze worden gevuld met water met antivries en overdrachtvloeistof , hiervoor is  een solar-vulpomp nodig.  Bij andere systemen  stroomt er enkel water door de zonnepanelen wanneer de zon schijnt en er warmtevraag is , anders lopen deze terug leeg.

De pompunit

Deze zorgt ervoor  dat het water door de zonnepanelen naar de voorraadboiler gepompt word . De pompunit van remeha is ook uitgerust met een terugloopvat , om het water vanuit de zonnepanelen op te vangen.

De solar- sturing

Dit is het hart van uw zonne-installatie, verschillende sensoren zorgen ervoor dat enkel wanneer er warmtevraag  en genoeg zon is  het pompsysteem in werking treed. Ook zijn er systemen die ineens de naverwarming regelen in functie van het voorspelde weer .

De boiler

Hierin wordt het warm water opgeslagen en verwarmd  door  een spiraal waardoor het door de zonnepanelen verwarmde water stroomt. In sommige  boilers is een extra spiraal aanwezig, aangesloten op de CV-ketel , om het water ( of een deel ervan)na te verwarmen. Bij velux  gebruikt men hiervoor een elektrische weerstand  . Ook is het mogelijk om het water na te verwarmen met een doorstroomgeiser of uw bestaande Cv-combiketel.

Complete systemen

Junkers heeft nu ook een systeem waarin boiler, Condensatieketel, zonnesturing en pompunit allemaal in een toestel zijn verwerkt .